Pieczeń z dzika z gruszkami Babci Basi - Drawsko Pomorskie MAGAZYN DRAWSKI niezależny portal informacji lokalnych
 
 

Zaloguj się przez Drawsko Pomorskie MAGAZYN DRAWSKI niezależny portal informacji lokalnych

zapomniałem hasło
 

Dziś jest 21 August 2018r. jest to 233 dzień roku. Do końca roku pozostało 132 dni. Imieniny: Franciszka, Kazimiery, Ruty ... wszystkim solenizantom składamy najserdeczniejsze życzenia







 

Pieczeń z dzika z gruszkami Babci Basi

2017-04-16 18:08:45 (komentarzy: 0, wyświetleń: 2280)

Poleć na:          

Autor: Barbara Banaszek Garbowo (Gmina Wierzchowo)

 

 


Składniki:

  • 2 kg szynki z dzika (może być też wieprzowa)
  • sól
  • pieprz
  • kilkanaście ziaren jałowca
  • listek laurowy
  • czosnek
  • majeranek
  • 6 szt. średnich gruszek
  • 1 flaszka wina półwytrawnego lub wytrawnego

Wykonanie:


Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć solą i majerankiem, czosnek pokroić w plasterki, obłożyć mięso, dodać jałowiec i listek, posypać pieprzem.
Odstawić w chłodne miejsce na całą noc.
Na drugi dzień mięso wsadzić do rękawa foliowego, dokładnie zawiązać.
Piec w temp. 190-200°C około 60 min.

Reedycja książki pt. "SMAKI POWIATU DRAWSKIEGO" jest wynikiem współpracy i porozumienia Starostwa Powiatowego w Drawsku Pom. a MAGAZYNEM DRAWSKIM.

Wróć do listy »

Liczba komentarzy: 0

Aby dodać komentarz zaloguj się na swoje konto










Polecane foto-galerie:

Projekt MODELARSKI w Jankowie
Zumba dla Jasia - Złocieniec 24.06.2018r
Boże Ciało 2018r
Dzień Strażaka Drawsko Pomorskie 2018r
FESTYN na ORLIKU
Majówka 2018r
MEDYK 2018
Kiermasz Wielkanocny 2018r
Dzieci Witają Wiosnę 2018r

Nasi partnerzy:


Ostatnio dodane firmyOstatnio dodane firmy:

BITWY ŁUCZNIKÓW (Archery Tag)
STEAK HOUSE & GRILL

Nazwa firmy:

STEAK HOUSE & GRILL

Lokalizacja, branża:

zachodniopomorskie | Restauracje

PREWEN-POŻ Zakład Pożarniczy

 
WYSZUKAJ FIRMĘ