Zaloguj się przez Drawsko Pomorskie MAGAZYN DRAWSKI niezależny portal informacji lokalnych

zapomniałem hasło
 

Dziś jest 18 June 2018r. jest to 169 dzień roku. Do końca roku pozostało 196 dni. Imieniny: Elżbiety, Marka, Pauli ... wszystkim solenizantom składamy najserdeczniejsze życzenia







 

Pieczeń z dzika z gruszkami Babci Basi

2017-04-16 18:08:45 (komentarzy: 0, wyświetleń: 2088)

Poleć na:          

Autor: Barbara Banaszek Garbowo (Gmina Wierzchowo)

 

 


Składniki:

  • 2 kg szynki z dzika (może być też wieprzowa)
  • sól
  • pieprz
  • kilkanaście ziaren jałowca
  • listek laurowy
  • czosnek
  • majeranek
  • 6 szt. średnich gruszek
  • 1 flaszka wina półwytrawnego lub wytrawnego

Wykonanie:


Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć solą i majerankiem, czosnek pokroić w plasterki, obłożyć mięso, dodać jałowiec i listek, posypać pieprzem.
Odstawić w chłodne miejsce na całą noc.
Na drugi dzień mięso wsadzić do rękawa foliowego, dokładnie zawiązać.
Piec w temp. 190-200°C około 60 min.

Reedycja książki pt. "SMAKI POWIATU DRAWSKIEGO" jest wynikiem współpracy i porozumienia Starostwa Powiatowego w Drawsku Pom. a MAGAZYNEM DRAWSKIM.

Wróć do listy »

Liczba komentarzy: 0

Aby dodać komentarz zaloguj się na swoje konto










Polecane foto-galerie:

Boże Ciało 2018r
Dzień Strażaka Drawsko Pomorskie 2018r
FESTYN na ORLIKU
Majówka 2018r
MEDYK 2018
Kiermasz Wielkanocny 2018r
Dzieci Witają Wiosnę 2018r
Pożar w Wierzchowie 2017r

Nasi partnerzy:


Ostatnio dodane firmyOstatnio dodane firmy:

BITWY ŁUCZNIKÓW (Archery Tag)
STEAK HOUSE & GRILL

Nazwa firmy:

STEAK HOUSE & GRILL

Lokalizacja, branża:

zachodniopomorskie | Restauracje

PREWEN-POŻ Zakład Pożarniczy

 
WYSZUKAJ FIRMĘ