sprawowanie nadzoru nad warunkami produkcji, transportu, przechowywania i sprzedaży żywności oraz warunkami żywienia zbiorowego oraz jakością zdrowotną żywności; sprawowanie nadzoru nad warunkami zdrowotnymi produkcji i obrotu przedmiotami użytku, materiałami i wyrobami przeznaczonymi do kontaktu z żywnością, produktami kosmetycznymi oraz innymi wyrobami mogącymi mieć wpływ na zdrowie ludzi; upowszechnianie wiedzy o żywności, propagowanie zasad racjonalnego żywienia i zachowań prozdrowotnych, promowanie zdrowego stylu życia wspólnie z innymi pracownikami PSSE, kontrole obiektów żywnościowo-żywieniowych poprzedzających wydanie decyzji zatwierdzającej zakład
nadzór sanitarny nad obiektami ruchomymi, tymczasowymi, handlem obwoźnym, targowiskami i imprezami masowymi; pobieranie do badań próbek
StPr/25/0599
data rozpoczęcia pracy od 01.10.2025
wynagrodzenie od od 7 690,82 PLN