Zamknij
REKLAMA

Pieczeń z dzika z gruszkami Babci Basi

16.08, 16.04.2017 . Aktualizacja: 10.29, 08.11.2022
Skomentuj
REKLAMA

Autor: Barbara Banaszek Garbowo (Gmina Wierzchowo)

Składniki:

  • 2 kg szynki z dzika (może być też wieprzowa)
  • sól
  • pieprz
  • kilkanaście ziaren jałowca
  • listek laurowy
  • czosnek
  • majeranek
  • 6 szt. średnich gruszek
  • 1 flaszka wina półwytrawnego lub wytrawnego

Wykonanie:


Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć solą i majerankiem, czosnek pokroić w plasterki, obłożyć mięso, dodać jałowiec i listek, posypać pieprzem.
Odstawić w chłodne miejsce na całą noc.
Na drugi dzień mięso wsadzić do rękawa foliowego, dokładnie zawiązać.
Piec w temp. 190-200°C około 60 min.

(.)
 

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze
REKLAMA

komentarz (0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

REKLAMA
0%