Zamknij
PILNE!

Pieczeń z dzika z gruszkami Babci Basi

16:08, 16.04.2017 Aktualizacja: 10:29, 08.11.2022
Skomentuj

Autor: Barbara Banaszek Garbowo (Gmina Wierzchowo)

Składniki:

  • 2 kg szynki z dzika (może być też wieprzowa)
  • sól
  • pieprz
  • kilkanaście ziaren jałowca
  • listek laurowy
  • czosnek
  • majeranek
  • 6 szt. średnich gruszek
  • 1 flaszka wina półwytrawnego lub wytrawnego

Wykonanie:


Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć solą i majerankiem, czosnek pokroić w plasterki, obłożyć mięso, dodać jałowiec i listek, posypać pieprzem.
Odstawić w chłodne miejsce na całą noc.
Na drugi dzień mięso wsadzić do rękawa foliowego, dokładnie zawiązać.
Piec w temp. 190-200°C około 60 min.

(.)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%