Autor: Pani Helena Skonieczko - Koło gospodyń "Białozdrojanki"
Składniki:
Wykonanie:
Gotujemy rosół z mięsa kaczki, dodajemy warzywa, listek laurowy, ziele angielskie.
Z ugotowanego rosołu wykładamy mięso. Dodajemy suszone owoce, kilka goździków, czomber. Gotujemy jeszcze kilka minut. Do krwi dodajemy trochę wody, łyżkę mąki, roztrzepujemy i wlewamy do gotującego się wywaru. Solimy, pieprzymy do smaku. Następnie dodajemy cukier, ocet, aby czarnina była winna czyli słodko-kwaśna. Podajemy z makaronem albo z kluskami z ziemniaków.
Reedycja książki pt. "SMAKI POWIATU DRAWSKIEGO" jest wynikiem współpracy i porozumienia Starostwa Powiatowego w Drawsku Pom. a MAGAZYNEM DRAWSKIM.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Zapadł wyrok w sprawie zabójstwa ojca w Złocieńcu
8 lat więzienia? To jest jakiś żart... 👎😡
Sprawiedliwy
07:49, 2025-12-06
Modernizacja parku za niemal 9,5 mln zakończona
Trza wincy betona. Betonem i ledami cywilizancja stoja. I parking na środku.
Adamus
14:20, 2025-11-01
Modernizacja parku za niemal 9,5 mln zakończona
wygląda spoko ... ale za taką kwotę to myślę że są inne bardziej potrzebne realizacje do spełnienia ... za czasów komuny takie rzeczy robiło się w czynie społecznym ... 🤣🤣🤣😐
ktoś
07:46, 2025-10-31
Modernizacja parku za niemal 9,5 mln zakończona
A fontanny działają? Gdyż podejrzewam że na okres letni będzie awaria
Klemens Moranka
20:33, 2025-10-30