Zamknij

Bigos Mirelli z Garbowa

Tomasz JasykTomasz Jasyk 08:24, 21.06.2025 Aktualizacja: 08:26, 21.06.2025
Skomentuj

Autor: Mirella - Garbowo

 

Składniki:

  • średnia główka kapusty
  • 2 czerwone papryki
  • 1 kg pieczarek
  • 2 bardzo duże cebule (lub odpowiednio więcej mniejszych)
  • 4 płaty piersi z kurczaka
  • liście laurowe
  • koncentrat pomidorowy
  • sól,
  • pieprz,
  • słodka papryka
  • olej
  • 1 łyżka octu

 

Sposób przygotowania:

Kapustę pokroić i obgotować. Odcedzić i pozostawić do lekkiego ostygnięcia.

Podsmażyć na tłuszczu cebulę. Dodać wcześniej pokrojoną obgotowana kapustę i liście laurowe.

Całość poddusić na wolnym ogniu.

Dodać po krojoną w kostkę paprykę i piersi z kurczaka i dalej dusić pod przykryciem.

Posolić i popieprzyć oraz dodać koncentrat pomidorowy i podlać trochę wodą, żeby bigos się nie przy palił.

Następnie dodać pokrojone pieczarki i doprawić pieprzem i słodką papryką, ocet.

Dusić do miękkości.

 

 

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%