Zamknij
PILNE!

Ogórki krokodylki

Tomasz Jasyk Tomasz Jasyk 07:57, 09.08.2025 Aktualizacja: 08:00, 09.08.2025
Skomentuj

Ogórki krokodylki  - autor: Krystyna Araś - PZERiI w Kaliszu Pomorskim

 

Składniki:

  • 3 kg małych ogórków
  • 2 główki czosnku
  • 4 łyżki soli
  • 12 łyżek ciepłego oleju
  • 1 płaska łyżeczka chili
  • 1 kg cukru
  • 1,5 szklanki octu

 

Sposób przygotowania:

Ogórki umyć, pokroić wzdłuż, posolić i odstawić na 6 godzin.

Następnie odlać wodę z ogórków, dodać drobno posiekany czosnek, chili, olej.

Wszystko dobrze wymieszać i przełożyć do słoików.

Zagotować wodę z cukrem i octem. Zalać ogórki w słoikach i pozostawić na 12 godzin.

Po 12 godzinach słoiki pasteryzować 5–7 minut

 

 

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu wdrawskupomorskim.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%