Ogórki krokodylki - autor: Krystyna Araś - PZERiI w Kaliszu Pomorskim
Ogórki umyć, pokroić wzdłuż, posolić i odstawić na 6 godzin.
Następnie odlać wodę z ogórków, dodać drobno posiekany czosnek, chili, olej.
Wszystko dobrze wymieszać i przełożyć do słoików.
Zagotować wodę z cukrem i octem. Zalać ogórki w słoikach i pozostawić na 12 godzin.
Po 12 godzinach słoiki pasteryzować 5–7 minut
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu wdrawskupomorskim.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz