Ciasto:
Wszystkie składniki wymieszać do uzyskania dość gęstej masy.
Nadzienie do ciasta:
Tuńczyka/sardynki przełożyć do miski, rozgnieść łyżką lub szpatułką i dodać resztę drobno pokrojonych składników i dobrze wymieszać.
Połączyć z serkiem kremowym (smak naturalny, śmietankowy lub jogurtowy).
Średniej wielkości blachę lub naczynie żaroodporne posmarować masłem i posypać mąką pszenną, przełożyć połowę ciasta na blachę i dobrze rozprowadzić.
Na ciasto nałożyć całe nadzienie, dobrze je rozprowadzając i lekko ubić łyżką, zakryć pozostałą częścią ciasta.
Wierzch można posypać oregano i parmezanem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 minut, lub do momentu, aż będzie złotobrązowy kolor na wierzchu.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Podczas wiecu PiS przeciw m.in. nielegalnej migracji ap
Filmy najlepsze i trafne ...👍👍👍
Maniek
20:03, 2025-10-12
Pijani 17 i 18-latek i akrobacje w samochodzie.
Mają czym się szczyć menlą dają mandaty a tym co powinni to nic nie robią z tym i szczycą się bo dowód zabrali ale podczas bójki żaden pseudo policjanci nie podejdą. Żenada :)
Nieznany
19:34, 2025-10-12
Prezydent: nie będzie zgody na działania, które...
Brawo Panie Prezydencie... nie będzie nam niemiec mówił co mamy robić ...
Sprawiedliwy
20:12, 2025-10-10
Zderzenie pojazdów na trasie Ostrowice - Siecino
Gdzie ci kierowcy mają rozum ...
Ktoś
18:58, 2025-10-04