Zamknij
REKLAMA

Ciasto krówkowo-słonecznikowe

13.10, 25.12.2017 . Aktualizacja: 10.28, 08.11.2022
Skomentuj
REKLAMA

Autor: Halina Mazurkiewicz Świerczyna (gmina Wierzchowo)

Składniki:

  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. mąki krupczatki lub tortowej
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżka proszku do pieczenia

Masa:

  • ½ kg słonecznika
  • 8 łyżek cukru
  • 1 kostka margaryny
  • 0,5 kg masy krówkowej (gotowej)

Wykonanie:
Utrzeć margarynę, dodać masę krówkową dalej miksować przez 3 minuty.
Słonecznik z cukrem i 10 dag margaryny wrzucić na patelnię i prażyć na małym ogniu do uzyskania brązowej barwy słonecznika.
Biszkopt przekroić, spodnią część ciasta posmarować połową masy, posypać uprażonym słonecznikiem lekko wystudzonym, przykryć drugą połową ciasta, posypać równo resztą słonecznika.

(.)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze
REKLAMA

komentarz (0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%