Autor: Jadwiga Mikulska Sośnica (gmina Wierzchowo)
Składniki:
Ciasto:
Wykonanie:
Składniki na ciasto zagnieść i odstawić na 20 min.
filet z kurczaka pokroić w małą kostkę i oprószyć przyprawą gyros. Usmażyć na małej ilości oleju.
Kapustę pokroić w cienkie paski, paprykę umyć i usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę. Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć na małej ilości oleju.
Do mięsa dodać podsmażone pieczarki z cebulą, papryką, kukurydzą i kapustą.
Wszystko dusić przez 2 min.
Następnie przygotowane ciasto rozwałkować i wykrawać większe krążki, nakładać farsz i kleić jak pierogi.
Tak przygotowane pierogi smażyć raz na jednej raz na drugiej stronie na głębokim tłuszczu.
Najlepiej smakują z ketchupem i sosem czosnkowym.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz