Zamknij

Kurczak w piwie z boczkiem i cebulą

Tomasz Jasyk Tomasz Jasyk 11:38, 03.05.2025 Aktualizacja: 11:39, 03.05.2025
Skomentuj

Autor: Karolina Podolska - Drawsko Pomorskie

Składniki:

  • podudzia z kurczaka: 6–8 sztuk
  • 2 duże cebule
  • boczek surowy w plastrach: 1 opakowanie (100 g)
  • 0,33 l piwa miodowego
  • przyprawa do kurczaka,
  • pieprz czarny,
  • papryka słodka

 

Sposób przygotowania:

Podudzia z kurczaka przyprawić papryką, pieprzem i przyprawą do kurczaka, odstawić na godzinę do lodówki.

Następnie ułożyć je w naczyniu żaroodpornym i posypać cebulą pokrojoną w piórka.

Pomiędzy kawałki kurczaka powkładać plasterki boczku.

Całość zalać piwem i włożyć do rozgrzanego do 200 stopni C piekarnika.

Piec około 60–70 minut.

 

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu wdrawskupomorskim.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%