Autor: Wiesława Mackiewicz - Złocieniec
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Pokrojone kawałki mięsa włożyć do większego szklanego naczynia, dodać pokrojony w plasterki czosnek, sól, ziele angielskie, ziarna pieprzu, całe liście laurowe i gorczycę.
Wszystkie składniki wymieszać i zostawić pod przykryciem na 24. godziny w chłodnym miejscu lub w lodówce.
Tak przygotowane mięsko wymieszać kilka razy by przeszło solą i przyprawami.
Na drugi dzień mięso oczyścić z przypraw i podsmażyć porcjami, mieszając by się nie przypaliło.
Podsmażone mięsko przełożyć do ¾ objętości słoiczków.
Do każdego słoiczka rozłożyć równomiernie pozostałe z oczyszczonego mięsa przyprawy, pozostały ze smażenia tłuszczyk i dolać ciepłej wody, tak żeby mięso było przykryte.
Zakręcić słoiczki i wstawić do zagotowania.
Słoiki gotować na wolnym ogniu około 2,5 godziny od zagotowania.
Tak przygotowane słoiki z mięsem przechowywać w chłodnym zacienionym miejscu.
Mięso ze słoika możemy spożywać na zimno jako dodatek do kanapek, czy też na ciepło jako gotowy dodatek obiadowy.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Modernizacja parku za niemal 9,5 mln zakończona
Trza wincy betona. Betonem i ledami cywilizancja stoja. I parking na środku.
Adamus
14:20, 2025-11-01
Modernizacja parku za niemal 9,5 mln zakończona
wygląda spoko ... ale za taką kwotę to myślę że są inne bardziej potrzebne realizacje do spełnienia ... za czasów komuny takie rzeczy robiło się w czynie społecznym ... 🤣🤣🤣😐
ktoś
07:46, 2025-10-31
Modernizacja parku za niemal 9,5 mln zakończona
A fontanny działają? Gdyż podejrzewam że na okres letni będzie awaria
Klemens Moranka
20:33, 2025-10-30
Podczas wiecu PiS przeciw m.in. nielegalnej migracji ap
Filmy najlepsze i trafne ...👍👍👍
Maniek
20:03, 2025-10-12