Zamknij
PILNE!

Dodaj komentarz

Ryba po Drawsku

Tomasz Jasyk Tomasz Jasyk 07:57, 04.10.2025 Aktualizacja: 10:54, 04.10.2025
Skomentuj

Autor: Stefania Wyrzykowska - KGW „Suliszewianki”

 

Składniki:

  • 1 kg ryby
  • 3 cebule
  • mąka,
  • przyprawa do ryb,
  • pieprz cytrynowy,
  • keczup,
  • koncentrat pomidorowy,
  • jajka,
  • bułka tarta

Zalewa:

  • 2 szklanki wody
  • 0,5 szklanki octu
  • 5 łyżek cukru

Wszystkie składniki zalewy zagotować

 

Sposób przygotowania:

Kawałki wyfiletowanej ryby obtoczyć w mące, jajku, a następnie w bułce tartej i usmażyć na oleju.

Do zalewy dodać cebulę, keczup, koncentrat pomidorowy.

Przełożyć warstwowo do naczynia rybę i sos do wykończenia produktów.

 

 

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarze (0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

OSTATNIE KOMENTARZE

0%